Hej!

Kickstarta ditt år med Ola Lauritzsons bästa knep!

 
Med några enkla knep är det lätt att komma igång.
– Ju fortare du börjar, desto lättare är det att tappa överskottskilona som smugit sig på efter årets helger, säger kostexperten och författaren Ola Lauritzson.

Rensa skafferiet
Rensa bort godis, läsk, kakor, glass och annan onyttig mat och dryck som finns kvar efter festhelgerna. Fyll på med grönsaker, ägg, kvarg, keso och andra kalorismarta och proteinrika livsmedel. Beställ hem GI-boxens smarta matlådor så att du har nyttiga luncher och middagar nära till hands. De innehåller en optimal balans av protein, nyttiga kolhydrater och bra fetter (se vårt erbjudande nedan).

Öka din förbränning med fettförbrännande träning
Lågintensiv träning innan frukosten (men gärna efter en kopp starkt kaffe) ökar fettförbränningen rejält. Powerwalk på 60 minuter är ett bra exempel. Kan du kombinera med styrketräning ett par gånger i veckan ger det extra effekt. Underskatta inte heller vardagsmotionen. Testa att stå upp och arbeta, det ökar förbränningen mer än du tror.

Boosta immunförsvaret
Under vinterhalvåret är det extra viktigt att tänka på immunförsvaret. Gör gärna vitamin- och antioxidantdrinkar på gröna grönsaker (exempelvis spenat) som du mixar med ingefära och en skvätt citronjuice.

Dokumentera dina resultat och dela med dig till andra
Bli din egen kostexpert genom att dela med dig av dina framgångar till andra. Skriv gärna en matdagbok eller använd en mobilkamera och dokumentera allt du äter och dricker.

Var försiktig med sötningsmedel
Försök att undvika sötade drycker. Dels tros den söta smaken trigga igång sötsuget ytterligare. Dels kan sötningsmedel påverka bakteriemiljön i mage/tarm och försvåra viktnedgång.

Läs på innehållsförteckningen
Ta för vana att kika på innehållsförteckningen. Mängderna är angivna i kronologisk ordning. Undvik produkter där socker, glukos, sirap, vetemjöl och andra ingredienser med högt GI kommer som en av de fem första ingredienserna på listan.

Skjut på matklockan
Testa att skjuta fram lunchen en timme eller två det gör det enklare att klara eftermiddagssuget utan att småäta innan middagen. Tricket är också att äta en proteinrik frukost som håller dig mätt länge.

Ät inget efter klockan 20 – se upp med tv-snacksen
För många är den stora viktboven allt småätandet i tv-soffan. Det blir lätt väldigt många ”tomma” kalorier. Dessutom får du ett insulinpåslag som ökar fettinlagringen under natten. Sätt därför upp en regel att inte äta – eller dricka – något senare än tre timmar innan du ska lägga dig.

Välj smart i baren
Alla vet att alkohol innehåller mycket kalorier. Alkohol skjuter dessutom upp fettförbränningen och gör dig mer sötsugen dagen efter.

Kombinera korttidsfasta med GI
Vill du ha riktigt snabba resultat så testa att kombinera korttidsfasta med att äta GI-rätt de övriga dagarna. Den vanligaste formen av korttidsfasta, 5:2-metoden, innebär att du begränsar dig till 500 kcal (600 kcal för män) under två dagar av veckan. GI-boxens matlådor funkar bra även under fastedagarna, de innehåller alla under 500 kcal/maträtt.

GI-boxen, 5:2-klubben, GI-kassen eller GI Viktkoll? Här nedan har du några erbjudanden.
Välj metoden som passar dig bäst och starta redan idag!
 
 
GI-boxen - smalmat direkt hem till din dörr
Med GI-boxens näringsberäknade luncher och middagar är det i princip omöjligt att inte lyckas (genomsnittliga viktnedgången är 4,5 kg/månad). Det är dessutom en bra måltid att ha på jobbet eller hemma till din tonåring efter skolan. Du slipper ett blodsocker som rusar upp och ner.

Så här fungerar det
Varannan vecka, så länge som du vill, levererar vi 20 färdiglagade maträtter hem till dig. Maten är fryst och du värmer den enkelt i mikro eller ugn. Alla recept är framtagna av GI-experten Ola Lauritzson som också ger dig daglig coachning via mejl.
Här kan du se om vi levererar till din ort och beställa GI-boxen
GI-kassen - den hälsosamma matkassen
GI-kassen från Ola Lauritzson är den perfekta lösningen för dig som vill gå ner i vikt genom att laga god mat med guldkant och samtidigt vara hälsosam! Du får en detaljerad veckomeny, alla ingredienser du behöver till tillagningen och dessutom är alla råvaror uppmätta i rätt mängd. Vi använder oss av närproducerade råvaror så långt det är möjligt!
Beställ GI-kassen här
 
5:2-klubben - Börja nya året med att gå ner i vikt med korttidsfasta
Få tillgång till experthjälp och loggbok som hjälper dig med din korttidsfasta. Vi har samlat de senaste nyheterna, recepten och tipsen som hjälper dig att lyckas med 5:2-metoden och annan korttidsfasta.
Just nu erbjuder vi dig att få en månad gratis om du tecknar ett 3 månaders abonnemang innan januarimånad är slut.
Få 4 månader men betala bara för 3
 
GI Viktkoll - riktiga resultat med vår viktgaranti
Följ vår enkla 3-stegsmetod och rasa i vikt. Du får tillgång till 1 700 GI-recept, hjälp att hålla koll på vad du äter varje dag med matdagboken Håll Koll, se hur många extra kalorier du gör av med genom att fylla i motionsdagboken - och mycket mer. Den här metoden är extra bra för dig med hälsoproblem som diabetes och högt blodtryck då den hjälper dig att hålla blodsockret på en bra nivå. Om du ammar fungerar det att gå ner i vikt med denna metod. Ge dig själv ett hälsosammare liv 2017!
Anmäl dig till GI Viktkoll