Vår mat är framtagen och anpassad för att underlätta för dig som vill äta enligt GI-metoden. Vårt program är enkelt, praktiskt och snabbt. Vi erbjuder dig tio goda måltider, fulla av nyttigheter och smak, som kan hjälpa dig att hålla en näringsmässigt balanserad kost och göra vardagen lite enklare.

För att se komplett innehållsförteckning för samtliga maträtter klicka här

Chicken Kerala

Kyckling med råris, grönsaker och indisk curry!

En kycklingrätt smaksatt med mustiga indiska, orientaliska kryddor, kokosmjölk och till det en smakfull linsröra. Serveras med råris och en färgstark grönsaksblandning med grillad röd paprika, spenat och broccoli

 

Kaloriinnehåll: 412 kcal
Varav protein: 27,1%

Laxburgare

Laxburgare med vildris, ärtor serverade med citrussås.

Vårt senast tillskott bland våra uppskattade rätter. Två saftiga laxfärsbiffar serverade med vildris, ärtor, edamamebönor och krispiga vaxbönor. Till det serveras en frisk citrussås.

Kaloriinnehåll: 366
Varav protein: 27 %

Chicken Red Curry

Het thailändsk kycklinggryta med råris och krispiga grönsaker.

Vår smakmässigt tuffaste rätt! Fina bitar av kyckling i en krämig sås på kokosmjölk, kryddad med bl a chili, galangal och thaibasilika. Serveras med råris och krispiga grönsaker. Blev omedelbart framröstat som favoriträtten no 1 hos GI-boxens personal.

 

Kaloriinnehåll: 440 kcal
Varav protein: 27%

Asiatisk Kycklinggryta

med råris, wokgrönsaker, solrosfrö, citrus- och chilisås.

Vår smakexplosion Asiatisk Kycklinggryta bjuder dig på en upplevelse med det lilla extra. En rätt med asiatiskt inslag som bjuder på fräscha grönsaker och saftig kyckling. Till den härliga wokblandningen serveras råris samt den krämiga citrus- och chilisåsen. Som pricken över i serveras rätten med härligt krispiga solrosfrön.

Kaloriinnehåll: 412 kcal
Varav protein: 29 %

Chili con Carne

Chili con carne med högt köttinnehåll, kryddad med röd chili och spiskummin.

Av alla våra rätter är Chili con carnen den rätt som får bästa betyg av GI-boxens kunder! Vi har ökat köttinnhållet för bättre proteinvärde och smaksatt med röd chili för extra sting. Lägg därtill Kidneybönor (som också har lågt GI och bra proteinvärde), paprika, selleri, vitlök och vitvinsvinäger så förstår du varför rätten är så populär! Serveras med krispiga romanabönor och råris.

Kaloriinnehåll: 368 kcal
Varav protein: 29%

Pannbiff

Pannbiff med smakrik blomkålsgratäng.

Husmanskost på GI-vis! Två nötfärsbiffar som serveras med en krispig blomkålsgratäng. Kokta ärtor blandade med dinkel kompletteras med en syrlig skysås som gör denna rätt till en av de mest uppskattade i GI-serien. Biffarna ger ett högt proteinvärde trots ett lågt kcal-innehåll för hela rätten.

Kaloriinnehåll: 440 kcal
Varav protein: 27%

Falafel

En härlig vegansk falafel med picklad lök och humus.

Vegan på GI-vis! En härlig vegansk falafel med picklad lök som ger en fin sötma till rätten. Till det serveras en smakfull humus, edamamebönor och råris. Utan gluten.

 

Kaloriinnehåll: 580 kcal
Varav protein: 14,5 %

Indisk Linsgryta

En vegetarisk linsgryta med krämig kokosmjölk.

Denna härlig linsgryta som serveras med krämig kokosmjölk, edamemebönor, spenat, tomater & solrosfrön är en favorit bland våra kunder. Även våra köttätande kunder älskar den här rätten som gör det enklare att leva upp till en köttfri måndag. Utan gluten.

 

Kaloriinnehåll: 516 kcal
Varav protein: 18,5%

Spicy Cajun Chicken

Kyckling med milt rökig cajunsmak och sötpotatis

Louisiana inspirerad kycklingrätt med sötpotatis, minimajs och brytbönor.

Kaloriinnehåll: 361 kcal
Varav protein: 27,5 %

 

Indisk kikärtscurry

Het vegetarisk gryta med kikärtor och blomkål

Vårt senaste vegetariska tillskott i GI-familjen är en krämig indisk gryta med kikärtor och blomkål. Smaksatt med kokosmjölk, citrongräs och solroskärnor. Curryn har en rejäl hetta. 

 

Kaloriinnehåll: 441 kcal
Varav protein: 18,5%

Italienska Köttbullar

Nyhet! Kryddiga Italienska köttbullar serverade med en krämig Quinotto

Vår egen twist på en italiensk klassiker. Lite nyttigare, men underbart god. Istället för ris använder vi quinoa till vår "risotto" som kokar ihop med vitt vin och Grana Pedano. Serveras med en mustig tomatsås och grillad zucchini. 

Kalorier: 436 kcal

Andel protein (av energimängd): 25,5%