Skippa ursäkterna – du har VISST tid att träna! Här ger vi dig 8 tidseffektiva motionsstrategier.

Tidsbrist är en av de vanligaste ursäkterna till att vi skippar den livsviktiga motionen. Men nu är det dags att syna dina ursäkter i sömmarna – du har faktiskt mer träningstid än du tror!

Livsmedlen med bästa mättnadskänslan!

Här är 8 knep för dig som har ont om tid:

1. Lite är bättre än inget
Tycker du att träningen inte ”räknas” om du inte kommit iväg på ett 60-minuters gruppträningspass? Skrota det tankesättet, all motion räknas! MåBra:s träningsexpert Leila Söderholm brukar tipsa om att välja en övning varje dag som du gör 10 stycken av varje gång du till exempel går in i köket. Testa att göra 10 knäböj varje gång du går på toaletten eller 10 armhävningar varje gång du går till köket, det tar rejält!

2. Hitta rätt tidpunkt
Gå igenom morgondagen kvällen innan och fundera över var det är bäst att lägga in ett kort träningspass. Det kan variera från dag till dag: en dag funkar det bäst på morgonen innan du duschar; en annan dag är det bättre att träna på lunchen. Planera in din träning istället för att vänta på att det bara ska dyka upp en lucka.

Så mycket kalorier innehåller alkohol!

3. Var förberedd
Dina kvällsplaner blev inställda och du skulle kunna gå och träna – om du bara hade träningskläderna med dig. Se till att alltid vara redo för ett träningspass genom att till exempel ha ett par träningsskor liggande i bilen eller en yogamatta på kontoret. Du kan till och med ha två träningsväskor packade: en hemma och en på jobbet.

4. Använd YouTube
Hinner du inte iväg till gruppträningspasset? Sök upp en träningsvideo på YouTube istället – helt gratis och du kan göra det hemma. Skriv in till exempel yoga och välj en video som inte är längre än att du hinner med den.

5. Involvera familjen
Har du barn som gör att du inte hinner träna? Välj en rolig aktivitet och träna tillsammans hela familjen! Det är inte heller konstigare att fixa barnvakt för att gå och träna än att fixa barnvakt för att gå på bio. Vissa gym erbjuder till och med barnpassning.

Bästa maten för din ålder!

6. Öka intensiteten
Få ut mer av ett kortare träningspass genom att jobba i ett högre tempo. Enligt 5:2-gurun Michael Mosley räcker det med tre minuters intensiv träning per vecka för att öka fettförbränningen!

7. Värva vännerna
Vill du slippa välja mellan att gå till gymmet och att träffa kompisarna? Slå ihop aktiviteterna! Gå och simma ihop med en väninna, ta en promenad tillsammans istället för att fika eller cykla till och från tjejmiddagen.

8. Maximera tiden
Fundera över om det finns saker du gör idag som du skulle kunna slå ihop med att träna. Kan du titta på ditt favoritprogram från träningscykeln eller lyssna på en ljudbok samtidigt som du powerwalkar? Att stå upp och jobba är också ett bra sätt att bränna fler kalorier

Publicerad: 2019-11-22

Tillbaka