Den 25 mars är det Våffeldag och det firar vi naturligtvis med våfflor lagade på dinkelmjöl. Du kan även servera dem med keso om du vill spara på kalorierna.

För 8 personer behöver du:

1 ägg
1,5 dl grädde
0,8 dl siktat dinkelmjöl
0,8 dl fullkornsmjöl av dinkel
1 dl vatten
2 msk smör

Till laggen:
1 tsk smör

Till servering:
vispad grädde
osockrad sylt eller färska bär

1.
Vispa ihop ägget och grädden. Rör ner mjölet, lite i taget och sedan vattnet. Smält smöret och rör ner det sist. Låt gärna smeten svälla en stund.
2.
Hetta upp våffeljärnet och smörj det inför första laggen. Häll en knapp dl smet i järnet för varje våffla. Vänta ca 1 1/2 minut och lyft sedan ut den färdiga våfflan med en gaffel. 
3.
Nu behöver järnet inte smörjas mer. Grädda de resterande våfflorna på samma sätt som ovan. Servera med grädde och sylt eller bär.

Publicerad: 2018-08-03

Tillbaka