Inte tid att träna? En promenad räcker långt för att hålla koll på vikt och flås. Med det här enkla knepet vrider du upp effekterna till max!

Fokuserar du på sträckan när du motionerar? Då bör du även lägga lite extra fokus på ditt promenadtempo, i alla fall om dina power walks syftar till att bränna bort bukfettet. Det visar en ny studie.

Det är forskare vid ett universitet i Virginia som analyserat sambandet mellan antal promenader, promenadtempo och minskad mängd bukfett. I sin studie fann de att de kvinnor som tog tre snabba och två långsamma promenader varje vecka tappade fem gånger mer bukfett än den kontrollgrupp som enbart gick fem långsamma promenader under samma period. Detta trots att båda grupperna brände exakt samma mängd kalorier under sina pass.

Men fördelarna med intervall-promenaderna stannade inte där. Kvinnorna i den gruppen tappade tre gånger mer fett kring låren och gick ner cirka fyra kilo under de 16 veckor som de deltog i studien.

Det är ofta en kombination av kost och motion som ger bäst resultat på viktnedgång!

Rådande väderlek kan också ge viktnedgången en skjuts. Att motionera i kyla har nämligen en rad fördelar! Minusgraderna gör att och kroppen behöver mer energi för att hålla sig varm, och din förbränningstakt kan öka med upp till 15 procent om du väljer att promenera utomhus i det vackra vintervädret.

Att vistas i naturen gör dessutom att dina måbra-hormoner skjuter i höjden, och du blir både gladare och piggare på kuppen!

Här kan du läsa mer om proemenad som träningsform och viktnedgång!

Publicerad: 2019-10-01

Tillbaka