Inte tid att träna? En promenad räcker längre än du tror! Med det här enkla knepet vrider du upp effekterna till max.

Fokuserar du på sträckan när du motionerar? Då bör du även lägga lite extra fokus på ditt promenadtempo, i alla fall om dina power walks syftar till att bränna bort bukfettet. Det visar en amerikansk studie.

Det är forskare vid ett universitet i Virginia som analyserat sambandet mellan antal promenader, promenadtempo och minskad mängd bukfett. I sin studie fann de att de kvinnor som tog tre snabba och två långsamma promenader varje vecka tappade fem gånger mer bukfett än den kontrollgrupp som enbart gick fem långsamma promenader under samma period. Detta trots att båda grupperna brände exakt samma mängd kalorier under sina pass.

GI för vegetariander!

Men fördelarna med intervall-promenaderna stannade inte där. Kvinnorna i den gruppen tappade tre gånger mer fett kring låren och gick ner cirka fyra kilo under de 16 veckor som de deltog i studien.

Att våren dröjer har också sina fördelar. Att promenera i klassiskt aprilväder kräver nämligen lite extra, ju kyligare det är desto mer  energi kräver kroppen för att hålla sig varm. Din förbränningstakt kan öka med hela 15 procent om du väljer att promenera utomhus när det är kallt .

Så får du bra magkänsla!

Att vistas i naturen gör dessutom att dina måbra-hormoner skjuter i höjden, och du blir både gladare och piggare på kuppen!

 

Publicerad: 2019-10-01

Tillbaka