Att boosta kroppen inifrån ger stora märkbara positiva förändringar för kropp och själ på ganska kort tid men också tvärtom. Urspårning på kosten visar sig snabbt.

”Att boosta kroppen inifrån ger stora märkbara positiva förändringar för kropp och själ på ganska kort tid men också tvärtom. Negativ stress, osunda vanor som för mycket vin, brist på träning och ”urspårning” på kosten visar sig snabbt också tyvärr”, säger Marlene Gustawson näringsterapeut.

Läs om hur du gör en tio dagars detox!

”Matsmältningen måste funka… om inte syns det på huden. En fin hud utan orenheter och glåmighet visar tecken på att tarmsystemet fungerar.

Att äta en kost med ett bra fiberintag utan att för den skull göra illa tarmen gör att matsmältning fungerar och att det inte blir kvar en massa elände i tarmen. Viktigt att dessutom se till att äta tillräckligt med protein i kosten för kollagenproduktionen. Protein är en viktiga byggstenar som ofta blir för lite av i när vi äter”.

Läs om utomhusträning!

Vilka råa frukter eller grönsaker skulle du vilja påstå är mest nyttiga för huden?

”Apelsin passar jättebra som juice eller smoothie gärna tillsamman med ingefära och morötter. Super gott, C-vitaminrikt och antiinflammatoriskt. Apelsin tack vare sin rika mängd på C-vitamin”

Publicerad: 2020-05-05

Tillbaka