"Kan du komma hem till oss och laga mat?" Det var en vanlig fråga som kostrådgivaren och författaren Ola Lauritzson fick från personer som hade läst hans böcker. Det födde idén till GI-boxen: att på ett enkelt sätt hjälpa ett stort antal personer med nyttig, färdiglagad mat till ett bra pris.

GI-metoden uppmärksammades runt millennieskiftet, inte minst tack vare Ola Lauritzsons böcker. På bara några år såldes närmare en miljon av hans böcker bara i Sverige.

Ola hade själv gjort en snabb viktresa genom att välja bort socker och andra raffinerade kolhydrater. "Innan GI-metoden talade man bara om att skära ner på kaloriinnehållet, undvika fett och kolesterol. Sockerdebatten existerade inte”, säger Ola Lauritzson som själv gick ner 14 kilo på 6 månader.
 
GI-metoden handlar om att välja mat som ger en balanserad blodsockernivå för att ge längre mättnadskänsla, ökad fettförbränning och minskat sötsug.

”Med GI-boxen ville jag skapa mat som passar de allra flesta: unika smaker utan tillsatt socker där vi väljer smarta kolhydratsalternativ och har en relativt hög proteinnivå. Målsättningen är att göra GI-boxen tillgängligt för alla. Därför är jag glad att vi successivt har kunnat öka våra distributionsområden samtidigt som vi kunnat sänka priserna tack vare att alltfler kunder hittar till oss”, säger Ola Lauritzson.

Det finns flera anledningar till att GI-boxen blivit en framgång, enligt Ola Lauritzson.
”Du får maten portionsförpackad, levererad hem till dörren. Enklare än så blir det inte. Maträtterna kombinerar det bästa av lågt GI och energiinnehåll, jag brukar säga att våra rätter innehåller smarta kalorier. Kombinera det med daglig coachning via mejl, enkla träningsprogram och receptförslag för egen matlagning och du har ett vinnande recept för att snabbt komma i ditt livs form”.

När du beställer GI-boxen väljer du mellan 10, 20 eller 40 maträtter vid varje leverans. Maten levereras frysta och tar 5-6 minuter att värma i mikron. Leveranser sker varannan vecka så länge man önskar, det finns ingen bindningstid. Du väljer själv vilka maträtter du vill få levererade vid varje tillfälle. Väljer du GI-boxens största paket blir priset per maträtt 49,9 kr, inklusive hemleverans och coachning.

”Min mission är att det ska vara enkelt att välja nyttigt, för alla”, säger Ola Lauritzson.

Publicerad: 2020-03-02

Tillbaka