Värme och solsken skapar nya utmaningar för dig som älskar att träna utomhus. Läs om hur du skyddar både insidan och utsidan och kan träna effektivt hela sommaren.

Att träna utomhus är inte bara härligt (och billigt!), det är även bra för kroppen och sinnet. Du får viktiga D-vitaminer från solen, frisk luft och det är ofta roligare att springa eller träna utomhus än inne på ett gym framför en tv-apparat.

Det är dock viktigt att ta hand om kroppen och se till att utomhusträningen både är säker och effektiv.

Smarta punkter att tänka på när du tränar utomhus:

  1. Antioxidanter – våra kroppar använder antioxidanter när den utsätts för solsken. Hjälp huden och dess naturliga barriärer genom att fylla på med antioxidanter ,till exempel genom att äta saker som mörk choklad, blåbär, citrusfrukter och chili.
  1. Ha med dig vatten och tänk på att du behöver dricka mer ju varmare det är ute. Det är även viktigt att få i sig salt så knapra gärna några salta nötter eller drick en sportdryck med salt i efter träningen.
  1. Solglasögon är inte bara för stranden eller uteserveringen. Investera i ett par sport-solglasögon som sitter stadigt och skyddar ögonen mot solen.
  1. Idag finns det träningskläder med inbyggt UV-skydd – supersmart!
  1. Välj solprodukter som passar din aktiva livsstil, produkter som inte kladdar och som är vattenresistenta. Välj en SPF (Sun Protection Factor) som passar din hudtyp och var noga med att återapplicera ofta under dagen – speciellt om du svettats mycket.
Publicerad: 2019-10-01

Tillbaka