Kämpar du med vikten? Det behöver inte vara så svårt – det räcker med små, små vardagsknep för att hålla en jämn balans.

Sov ut ordentligt!

Om du sovit dåligt under natten så unna dig gärna en sovmorgon. Forskning har visat att den som inte får sina 7-8 timmars sömn per natt har större sug efter sötsaker under dagen.

Ta en morgonpromenad

20-30 minuters dagsljus hjälper din inre klocka och underlättar därmed ditt sömnschema. Låter det märkligt? Inte alls! Dagsljuset hjälper till att reglera halterna av serotonin och melatonin i kroppen – hormon som har betydelse för vår sömn. Och sömnbrist kan bidra till viktproblem!

Njut av ost och tappa i vikt!

Ta det lugnt!

Börja dagen med en mindfulnessövning. Stress ökar vår aptit, gärna efter skräpmat. Så ta en stund för dig själv och stanna upp i nuet.

Ät en stadig och hälsosam frukost!

Det är sååå mycket lättare att stå emot sötsuget om du har blodsockret i balans! Och det får du lättast om du kombinerar långsamma kolhydrater med protein. Havregrynsgröt med mjölk och bär är en klassiker!

Kan man äta knäckebröd om man följer GI?

Gå eller cykla till jobbet

Välj cykeln i stället för att köra bil. Eller hoppa av bussen en hållplats tidigare. Vardagsmotion är inte att förringa.

Publicerad: 2019-10-29

Tillbaka