Nu är det dags - det nya året har startat! Här kommer fem smarta tips för att komma i toppform:

 1. BESTÄM DIG: Gör en plan, boka i kalendern och sätt realistiska mål. Använd måttband (hellre än vågen) och skapa dig en målbild. Sätt upp en idealbild på kylskåpet som motiverar dig!

 

  1. RENSA SKAFFERIET: Kasta ut alla onyttighehter och ersätt med bättre alternativ. Ska du sluta röka har du inte cigaretter hemma - tänk på samma sätt med maten. Godis, bullar, glass, vitt bröd, kakor, läsk, chips ska bort. Ägg, makrill, grönsaker, kycklingfilé, tonfisk, olivolja, bönor/linser, knäckebröd (på råg och surdeg) är bra alternativ!
  2. Beror min övervikt på dåliga gener!

 

  1. VIT MÅNAD: Efter helgerna är det bra läge att köra en vit månad. Alkohol påverkar förbränning och hungerskänslor. Rensa dina inre organ från alkohol så ska du se att fettförbränningen också blir högre!

 

  1. KÖR EN STRIKT GI-MÅNAD: Om din målsättning är att gå ner i vikt så börja med en strikt GI-månad för att få en turboeffekt på fettförbränningen. Rensa kroppen från alla onödiga kolhydrater så tvingar du levern att omvandla fett till energi (ketoner). Kör i 2-6 veckor.

 

  1. SMARTA TRÄNINGSSÄTT: Öka din förbränning (och välmående) genom att träna smart. Tänk på att vardagsmotionen ofta är viktigare än en timme på gymmet. Bestäm dig för att gå eller cykla till jobbet, ta en morgon- eller kvällspromenad. Har du justerbart skrivbord så stå upp och arbeta - det ökar förbränningen och är skonsamt för ryggen!

Ja, detta är fem enkla och smarta tips för ett hälsosamt 2018. Nu är det upp till dig!

Publicerad: 2019-11-25

Tillbaka