Trött på sandiga ben, bränd rygg och en sladdrig bikini? I vår strandguide får du smarta och stilsäkra tips för en skön strandsemester.

Vi ser alla fram emot sommaren och att hänga på stranden. Men ofta glömmer vi små saker som sandiga ben, brända ryggar och bikiniöverdelar som flyger iväg när vi dyker ner i vattnet. Vi har därför satt ihop den ultimata strandguiden för en smart och skön strandsemester!

Så väljer du rätt bikini eller baddräkt

Om du vill njuta i solen: Välj en bikiniöverdel utan band och en bikiniunderdel med knyttrosa. Perfekt för att undvika linjer!

Om du vill surfa: Välj en baddräkt, våtdräkt eller ha en rash guard (som en tajt t-shirt) över din bikini så skyddar du både kroppen från solen och från att skrapas mot surfbrädan eller havsbotten.

Om du vill vara aktiv och till exempel spela beachvolleyboll: Det har aldrig funnits så mycket snygga sportiga bikinis och baddräkter som nu, välj en baddräkt eller bikini som sitter bra, som du kan röra dig ohindrat i och som ger dig en snyggt sportig stil.

Pumpa är en riktigt vitamin bomb!

Så är du stilsäker på stranden

1. En tunn kaftan är det perfekta plagget att ha med sig till stranden. Lätt och skön att ta på sig över badkläderna och ett av sommarens mest trendsäkra plagg.

2. Välj ett par sandaler som du inte är för rädd om. De kommer garanterat att bli sandiga, blöta och solblekta.

3. En hatt kan kännas svårburet men du kommer att älska den när du ska läsa en bok, sms:a, se glamorös ut på selfies och skydda håret mot solen.

4. Solglasögon är helt oumbärliga på stranden. Här gäller samma sak som med sandalerna. Om du har värdefulla solglasögon som du är rädd om – spara dem till storstadssemestern eller lunchen på uteserveringen. Var noga med att välja ett par med inbyggt UV-skydd för att skydda dina ögon från solens strålar.

sommarguide

Så underhåller du dig en lång dag på stranden

Bad och sol i all ära men efter några timmar vill vi gärna ha lite mer konkret underhållning. Vi rekommenderar att du packar ner följande i strandväskan: en bra bok, en kortlek och en boll (lita på oss, den där bollen kan leda till allt möjligt, nya vänner och lite strandträning).

Bra mat för mörka dagar!

Ladda även ner inspirerande, spännande och intressanta podcast-avsnitt – perfekt underhållning på stranden!

Så skyddar du smidigt huden mot solen

Först av allt, glöm inte att dricka mycket vatten, det är viktigt både för att inte få vätskebrist och även för huden.

Solskydd på stranden ska vara praktiskt, inte kladda, skydda dig från solens strålar och vara vattenresisent. Vichy rekommenderar Velvety Cream SFP50+ till ansiktet, produkten ger fukt i upp till 24 timmar och kan därför ersätta din dagliga ansiktskräm. Till kroppen (och ansiktet) är Hydrating Sunlotion SPF30 ett bra val, den kommer i en stor och praktisk förpackning. Stick SPF50+ Sensitive Areas är perfekt att använda på kinder, läppar och andra utsatta områden.

När du smörjer in dig, tänk på att ungefär sex teskedar är en bra mängd solkräm. Kom även ihåg att återapplicera flera gånger under dagen, speciellt om du har badat

Publicerad: 2020-07-13

Tillbaka