Vår mat är framtagen och anpassad för att underlätta för dig som vill äta enligt GI-metoden. Vårt program är enkelt, praktiskt och snabbt. Vi erbjuder dig tio goda måltider, fulla av nyttigheter och smak, som kan hjälpa dig att hålla en näringsmässigt balanserad kost och göra vardagen lite enklare.

För att se komplett innehållsförteckning för samtliga maträtter klicka här

Chicken Kerala

Indisk kyckling med råris och grönsaker

En indisk kycklingrätt smaksatt med mustiga orientaliska kryddor, kokosmjölk och till det en smakfull linsröra. Serveras med råris och en färgstark grönsaksblandning med grillad röd paprika, spenat och broccoli

 

Kaloriinnehåll: 415 kcal
Varav protein: 7%

Laxburgare

Laxburgare med vildris, ärtor serverade med citrussås.

Vårt senast tillskott bland våra uppskattade rätter. Två saftiga laxfärsbiffar serverade med vildris, ärtor, edamamebönor och krispiga vaxbönor. Till det serveras en frisk citrussås.

Kaloriinnehåll: 407
Varav protein: 27 %

Chicken Red Curry

Het thailändsk kycklinggryta med råris och krispiga grönsaker.

Vår smakmässigt tuffaste rätt! Fina bitar av kyckling i en krämig sås på kokosmjölk, kryddad med bl a chili, galangal och thaibasilika. Serveras med råris och krispiga grönsaker. Blev omedelbart framröstat som favoriträtten no 1 hos GI-boxens personal.

 

Kaloriinnehåll: 481 kcal
Varav protein: 27%

Boeuf Bourguignon

Gryta med fullkornsbulgur, grönsaker och pärllök.

En härlig gryta med kontraster. De smakrika men milda pärllökarna möter sältan av bacon. Vinets syrlighet ger rätten en fräsch och mustig upplevelse. Proteinrik måltid med kött och sojabönor.

Kaloriinnehåll: 480 kcal
Varav protein: 33 %

Asiatisk Kycklinggryta

med råris, wokgrönsaker, solrosfrö, citrus- och chilisås.

Vår smakexplosion Asiatisk Kycklinggryta bjuder dig på en upplevelse med det lilla extra. En rätt med asiatiskt inslag som bjuder på fräscha grönsaker och saftig kyckling. Till den härliga wokblandningen serveras råris samt den krämiga citrus- och chilisåsen. Som pricken över i serveras rätten med härligt krispiga solrosfrön.

Kaloriinnehåll: 480 kcal
Varav protein: 29 %

Köttbullar Julienne

Saftiga köttbullar med quinoa och läcker paprikasås.

Gillar du köttbullar i vanliga fall så kommer du att älska dessa! Namnet Julienne betyder att vi blandat färsen med grönsaker för en saftigare smak. Quinoan ger ett bra GI för hela rätten, ökar mättnadskänslan och höjer proteinvärdet. Som pricken över i:et har vi kompletterat med en riktigt smakrik sås gjord på grillade paprikor smaksatt med vitt vin och vitlök.

Kaloriinnehåll: 480 kcal
Varav protein 21%

Chili con Carne

Chili con carne med högt köttinnehåll, kryddad med röd chili och spiskummin.

Av alla våra rätter är Chili con carnen den rätt som får bästa betyg av GI-boxens kunder! Vi har ökat köttinnhållet för bättre proteinvärde och smaksatt med röd chili för extra sting. Lägg därtill Kidneybönor (som också har lågt GI och bra proteinvärde), paprika, selleri, vitlök och vitvinsvinäger så förstår du varför rätten är så populär! Serveras med krispiga romanabönor och råris.

Kaloriinnehåll: 380 kcal
Varav protein: 29%

Pannbiff

Pannbiff med smakrik blomkålsgratäng.

Husmanskost på GI-vis! Vi har tillagat en rejäl pannbiff, alternativt två mindre biffar, som vi serverar med en krispig blomkålsgratäng smaksatt med västerbottenost, salt och peppar. Kokta ärtor blandade med dinkel kompletteras med en syrlig skysås som gör denna rätt till en av de mest uppskattade i GI-serien. Den stora biffen ger ett högt proteinvärde trots ett lågt kcal-innehåll för hela rätten.

Kaloriinnehåll: 400 kcal
Varav protein: 27%

Falafel

Vegetarisk falafel

EN smakrik vegetarisk falafel som är glutenfri med edamamebönor, hummus, picklad lök och råris.

 

Kaloriinnehåll: 562 kcal
Varav protein: 5,1%

Indisk Linsgryta

Lakto- Vegetarisk linsgryta

En Lakto- Vegetarisk linsgryta som är glutenfri med edamemebönor, spenat, tomater & solrosfrön.Kaloriinnehåll: 515 kcal
Varav protein: 5,8%