Ola Lauritzson berättar om hur du genom att ta dig mer tid i köket får bättre resultat på din viktminskning!

Att ändra sin livsstil vad gäller kosthållningen handlar inte om att sluta äta, eller ens äta mindre. Nej, det handlar om att äta bättre. Oavsett vilken metod du väljer för att gå ner i vikt måste du hitta en väg som känns hållbar på lång sikt.

Att leva på måltidsersättning i pulverform en längre tid är garanterat torftigt, trist och enformigt. Likaså att bara äta ägg, eller ersätta middagen med en burk tonfisk under en längre tid.

Promenadticket bränner bort ditt fett!

För att lyckas med din kostomläggning hjälper du dig själv om du lär dig variera maten, experimenterar med nya råvaror och upptäcker smaker som gör att varje måltid känns som ett kulinariskt äventyr. För många låter detta som en utopi, hur ska du ha tid att stå i köket varje kväll när barnen och jobbet knappt ger dig tid att ens sitta ner och äta i lugn och ro. Inte sällan slutar det med ett samtal till pizzerian eller ett stopp på hamburgerrestaurangens drive-through på vägen hem. Att ställa sig i köket på morgonen för att steka en omelett kan tyckas lika avlägset för en stressad småbarnsförälder som förhoppningen om en avslappnad julaftonsmorgon med ymnigt snöfall och tysta ungar som snällt sitter och väntar på tomten.

Kosten och motionen viktigaste vapnet mot folksjukdomar!

Smarta genvägar

Att laga nyttig mat behöver inte vara förenat med timmar i köket. Snarare handlar det om planering, att våga testa nya recept och hitta smarta genvägar. Det tar inte längre tid att koka en kastrull med quinoa än att koka pasta. Det är inte heller dyrare. Att du dessutom kan koka dubbel mängd och låta hälften vila i kylen tillsammans med lite olivolja som gör smaken ännu bättre underlättar förstås ytterligare. Ugnsrostade grönsaker går på ett kick. Linser kokar du på fem minuter. Kycklingfiléerna behöver inte särskilt lång tid i ugnen och fiskfiléerna blir färdiga på 10 minuter. Laga dubbel portion på kvällen och använd resterna till lunch. Inte ens omeletten är någon tidsslukare.

Eller så kan du helt enkelt beställa hem den enkla lösningen med GI-boxen, smal GI-mat direkt till din dörr!

Publicerad: 2020-06-23

Tillbaka