Bättre villkor för kycklingar och tuffare krav på uppfödare - GI-boxen ansluter sig till European Chicken Committment för att förbättra villkoren för kycklingar och höja kvalitén.

För oss på GI-boxen är djurvälfärd en viktig del av vårt hållbarhets- och kvalitetsarbete. Därför är vi stolta att berätta att vi valt att arbeta med välfärdskriterierna i European Chicken Commitment (ECC). ECC är forskningsbaserade välfärdskriterier för kyckling som tagits fram av ett 30-tal av Europas ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer. Kriterierna innebär bland annat att friskare och mer långsamväxande kycklingraser används, och att kycklingarna får mer plats i stallarna. Vårt beslut gäller för all kyckling i våra maträtter, och kriterierna kommer vara uppfyllda senast år 2026. Vi har även valt att se till att minst 20 % av kycklingarna vi köper in har haft tillgång till utevistelse, som en viktig del i att djuren ska få bete sig naturligt.

- Vi strävar efter kvalité i alla led. Det inkluderar allt från näringsinnehåll i maten till hemleveranser och djuromsorg. Därför känns det som en självklarhet för oss att ställa höga krav på våra leverantörer, varav kycklinguppfödare är en viktig del, säger GI-boxens VD Ola Lauritzson

Publicerad: 2021-03-08

Tillbaka