Schlagerstjärnan Charlotte Perelli håller sina vältränade kurvor i schack med hjälp av yoga, pilates och GI-diet. Här får du ett av hennes älsklingsrecept!
Charlotte Perelli om GI-receptet: -Det här receptet är både nyttigt och gott. Zucchini är en favoritgrönsak och det här är en härlig vegetarisk rätt med grekiska smaker. Självklart kan du fylla zucchinin med vad du vill, köttfärs, kalvfärs eller andra röror, men jag har valt fårost och färsk oregano. Hoppas det smakar!
Bästa kosten för att motverka folksjukdomar!
Charlottes zucchinilängder fyllda med fårost: (4 portioner)
Ingredienser:
2 zucchini
1 gul lök
1 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
salt och peppar
100 g fårost
färsk oregano
1 gurka
1 ask små tomater
1 äpple
1 burk kidneybönor
1 liten burk svarta oliver
vit balsamvinäger
Meditation och avslappning mot fettma!
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Dela zucchinin på längden och gröp ur innehållet, hacka och lägg i en skål. Hacka löken och fräs i olja. Riv eller pressa vitlöken och lägg i stekpannan. Tillsätt tomatpurén och låt det fräsa en liten stund. Häll röran i skålen med zucchinihacket och rör om alltihop. Tillsätt smulad fårost och smaka av med salt och peppar efter behag samt färsk, hackad oregano. Fyll zucchinihalvorna med blandningen och gratinera i ugnen i 10 min. Under tiden som zucchinin puttrar i ugnen förbereder du salladen. Skär gurka, tomater och äpplen i mindre bitar och blanda med de sköljda kidneybönorna och svarta oliverna. Ringla olivolja och vit balsamvinäger över salladen samt salta och peppra. Servera tillsammans med de fyllda zucchinilängderna. Smaklig spis!
- Färdiglagat till dörren
- Lunch och middag
- Daglig coaching via mail
- Recept och träningstips