Se till att få ut lite extra av träningen. Här är tre enkla knep, lika lätta att ta till för vardagsmotionären som för dig som tränar ofta och mycket!

1. Släck törsten med kallt vatten.
Att dricka kallt vatten kan öka orken rejält när din kropp blivit varm. I en brittisk studie fick halva testgruppen släcka törsten med kylskåpskallt vatten, medan den andra fick dricka vatten med rumstemperatur. Den grupp som drack det kalla vattnet orkade träna 25 procent längre än de andra testdeltagarna. De upplevde också träningspasset som mindre påfrestande än de som drack varmare vatten.

Är honung verkligen hälsosamt?

2. Träna till musik
Att sätta på sig hörlurarna under joggingrundan är inte en dum idé. Enligt färska studier från West London’s Brunel University ger favoritmusiken både mer ork och bättre uthållighet. Den har också en förmåga att peppa dig när motivationen tryter och rytmer hjälper kroppen att koordinera sina rörelser.

3. Ut i naturen!
Undersökningar visar att träning utomhus inte bara ger frisk luft och trevlig utsikt. Byter du löpbandet mot motionsspåret kan du räkna med en 10 procentig förbränningsökning på kuppen. Detta beror till största delen på att kroppen behöver använda fler muskler för att parera ojämnheter i markytan.

Publicerad: 2020-03-18

Tillbaka