Äter du nyttiga måltider, men går ändå inte ner i vikt? Anledningen kan vara ditt omedvetna ätande mellan måltiderna. Så här löser du problemet!

Du äter bra och regelbundet, ordentliga måltider med nyttiga ingredienser och på fasta tider. Ändå vägrar extrakilona att ge med sig.

Läs även om att svensken blivit en storlek större på 35 år.

Det är dags att rannsaka dig själv: hur ser det egentligen ut mellan måltiderna? Slinker det ner snacks titt som tätt, onyttiga fikatilltugg eller kvällsmackor i tv-soffan? Spontanhandlar du godis på vägen hem från jobbet, provsmakar maten medan du lagar den eller lägger en bit pålägg på mackan för att samtidigt stoppa en direkt in i munnen?

Småätandet kan sabotera en i övrigt sund kosthållning – och det värsta är att vi ofta inte är medvetna om att vi gör det.

Det här är ett jättevanligt problem, kanske det allra vanligaste, många är omedvetna om det. Av bara farten stoppar man i sig ostskivor, korvslantar och fikarester. Här kan man få i sig massor av kalorier.

Så blir du av med envist magfett!

Har du svårt att gå ner i vikt trots att du tycker att du äter nyttigt? Skriv ner allt du äter under en dag, så kan du enkelt se om du får i dig många extrakalorier till följd av ditt småätande.

Försök även bli medveten om ditt ätande, stanna upp varje gång du är på väg att omedvetet stoppa något i munnen. På så sätt är det också lättare att stoppa småätandet.

Tänk också på att satsa på ordentliga måltider, så att du inte blir hungrig igen strax efteråt, och nyttiga mellanmål när suget sätter in.

Publicerad: 2019-10-01

Tillbaka