Förenklat kan man säga att GI-metoden går ut på att äta en mer balanserad kost. Balans mellan protein, fett och långsamma kolhydrater gör att ditt blodsocker inte åker upp och ner.

Förenklat kan man säga att GI-metoden går ut på att äta en mer balanserad kost. Balans mellan protein, fett och långsamma kolhydrater gör att ditt blodsocker inte åker upp och ner. Det är viktigt att du äter frukost, lunch och middag samt ett eller två mellanmål. Fördelarna med en stabil blodsocker nivå är att:

• Du känner dig mindre hungrig mellan måltiderna.

• Du känner mindre sötsug.

• Du känner dig pigg, glad och orkar mer.

• Din prestation och koncentration ökar.

• Du minskar din insulinproduktion.

• Du ökar din fettförbränning och minskar din fettinlagring.

• Du förebygger ett flertal sjukdomar.

 

 

GI-metoden bygger på kunskapen om glykemiskt index. (Uttalas med hårt k-ljud.) Det har utvecklats för att veta vilka livsmedel som ger en jämn blodsockernivå och en måttlig insulinproduktion. Togs fram i början av 80-talet av canadensaren David Jenkins i första hand för diabetiker men det har visat sig att alla människor har glädje av att äta enligt GI-metoden och uppnå dess positiva egenskaper

Publicerad: 2019-10-01

Tillbaka